Pohánka s Mozzarellou

Pohánka s Mozzarellou

Pohánka v hlavnej úlohe. Odporúča sa pri ochoreniach tráviaceho traktu a pre ľudí, ktorí fajčia, berú antikoncepciu alebo majú kŕčové žily, nakoľko pomáhajú spevniť kapiláry ciev. Čo budete mať dnes na obed Vy?

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Pohánka
  • 6PL Prevretá voda
  • 1 červená paprika kápia
  • 100g Mozzarella, nízkotučná
  • 1 Hrsť špenátové listy/medvedí cesnak
  • 1ČL Olivový/Repkový olej

Postup

Pohánku si prepláchneme, dáme do misky s uzatvárateľným vekom, zalejeme prevretou vodou z rýchlo-varnej kanvice. Necháme napučať 25 minút. Na rozpálenom oleji si opečieme papriku ,ktorú sme si nakrájali na menšie kúsky. Pridáme čierne korenie, restujeme chvíľku. Pridáme špenát a prikryjeme pokrievkou a odstavíme z ohňa, nakoniec pridáme nastrúhanú mozzarellu a všetko spolu premiešame.

TIP: Namiesto špenátu pridajte medvedí cesnak.

Dobré vedieť: Pohánka je vhodná pri celiakii, neobsahuje lepok, obsahuje vlákninu, antioxidanty, minerálne látky horčík, zinok, železo, vápnik, fosfor, draslík a vitamíny B1, B2, E, C. Priaznivo pôsobí na krvný obeh, posilňuje steny ciev a žíl, pomáha pri kŕčových žilách, hemoroidoch, znižuje cholesterol, zlepšuje imunitný systém, chráni pred baktériami. Jej konzumáciou sa dá predchádzať artritíde a reume. Obnovuje bunky pečene poškodené pri závislosti od alkoholu. Odporúča sa pri ochoreniach tráviaceho traktu a pre ľudí, ktorí fajčia, berú antikoncepciu alebo majú kŕčové žily, nakoľko pomáhajú spevniť kapiláry ciev. https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-razniky-s-pohankou/