Pohánková kaša s ríbezľami

Pohánková kaša s ríbezľami

Jednoduché, rýchle, dobré a zdravé! Raňajky, ktoré zasýtia, pohladia dušu a potešia všetkých, čo majú radi sladké raňajky. Prečo konzumovať pohánkové vločky? Dočítaš sa pod receptom.

Suroviny na 1 porciu

  • 4 PL Pohánkové vločky
  • 1ČL med
  • 1PL hrudkový tvaroh
  • 1,5 voda/rastlinné/kravské mlieko
  • 1 Hrsť ríbezle

Postup

Vločky dáme do hrnca, zalejeme rastlinným mliekom a varíme 5 -7 minút na kašu. Mlieko dolievame podľa potreby, záleží či chceme kašu hustejšiu alebo redšiu, pridáme med. Do misky si dáme ríbezle a tvaroh, zalejeme horúcou kašou, premiešame a na vrch ozdobíme zvyšným ovocím.

TIP: Do kaše sa hodí horká čokoláda, alebo môžeme pridať 1ČL kakaa.

Dobre vedieť: Pohánkové vločky majú vysoký obsah vlákniny, vitamínov skupiny B, C, E, minerály a stopové prvky- horčík, fosfor, vápnik, draslík, železo. Najvýznamnejší je rutín, ktorý pomáha spevňovať žily. Jeho konzumáciou predídeme vzniku kŕčových žíl a cievnym chorobám. Pohánkovou kašou si podporíme imunitu, tráviaci systém, sú prevenciou proti zápche,artritíde a reume. 

https://jedalniceknamieru.sk/ryzovo-pohankova-kasa-s-malinami/