Výborná zeleninová polievka s mäsovými knedličkami. Suroviny môžete obmieňať podľa chuti. Do polievky môžete použiť aj mrazenú zeleninu a do knedličiek použiť iné korenie, či bylinky.
Suroviny na polievku
- 2 Veľké mrkvy
- 1 Veľký zemiak
- 1 Menší kaleráb
- ½ Pór
- 1 Biela paprika
- 3 Guličky nové korenie
- 1PL Rasca, celá
- 1PL Repkový olej
- Morská soľ, petržlenová vňať
- 1L Vývar bez glutamanu
Suroviny na mäsové knedličky z kuracích pŕs
- 1 ks Kuracie prsia
- 1 Vajíčko
- 1PL Petržlenová vňať
- ½ ČL Sušený cesnak
- Morská soľ
- 4PL Krupica/Celozrnná múka
Postup
Všetku zeleninu okrem papriky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na rozpálenom oleji si ju orestujeme, pridáme korenie a rascu, zalejeme vývarom. Do polievky pridáme umytú papriku zbavenú stopky.
Do mixéra si dáme mäso nakrájané na menšie kúsky, pridáme ostatné suroviny na knedličky a rozmixujeme. Keď je zelenina takmer mäkká, vyberieme papriku, pridáme do nej knedličky, ktoré tvarujeme lyžičkou. Knedličky sú uvarené, keď vyplávajú na povrch, odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
TIP: Knedličky sa budú lepšie tvarovať, keď lyžičku budeme namáčať do horúcej vody.
Dobré vedieť: Mrkva obsahuje vitamíny A,B,C,D,K a vlákninu. Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Znižuje opuchy, posilňuje imunitu, zvyšuje odolnosť voči infekciám. Očisťuje pečeň, pomáha pri problémy s kĺbmi a vlasmi.
https://jedalniceknamieru.sk/zeleninova-polievka-s-ruzickovym-kelom/