Polievka s mäsovými knedličkami

Polievka s mäsovými knedličkami

Výborná zeleninová polievka s mäsovými knedličkami. Suroviny môžete obmieňať podľa chuti. Do polievky môžete použiť aj mrazenú zeleninu a do knedličiek použiť iné korenie, či bylinky.

Suroviny na polievku

  • 2 Veľké mrkvy
  • 1 Veľký zemiak
  • 1 Menší kaleráb
  • ½  Pór
  • 1 Biela paprika
  • 3 Guličky nové korenie
  • 1PL Rasca, celá
  • 1PL Repkový olej
  • Morská soľ, petržlenová vňať
  • 1L Vývar bez glutamanu

Suroviny na mäsové knedličky z kuracích pŕs

  • 1 ks Kuracie prsia
  • 1 Vajíčko
  • 1PL Petržlenová vňať
  • ½ ČL Sušený cesnak
  • Morská soľ
  • 4PL Krupica/Celozrnná múka

Postup

Všetku zeleninu okrem papriky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Na rozpálenom oleji si ju orestujeme, pridáme korenie a rascu, zalejeme vývarom. Do polievky pridáme umytú papriku zbavenú stopky.

Do mixéra si dáme mäso nakrájané na menšie kúsky, pridáme ostatné suroviny na knedličky a rozmixujeme. Keď je zelenina takmer mäkká, vyberieme papriku, pridáme do nej knedličky, ktoré tvarujeme lyžičkou. Knedličky sú uvarené, keď vyplávajú na povrch, odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

TIP: Knedličky sa budú lepšie tvarovať, keď lyžičku budeme namáčať do horúcej vody.

Dobré vedieť: Mrkva obsahuje vitamíny A,B,C,D,K a vlákninu. Povzbudzuje chuť do jedla a podporuje trávenie. Znižuje opuchy, posilňuje imunitu, zvyšuje odolnosť voči infekciám. Očisťuje pečeň, pomáha pri problémy s kĺbmi a vlasmi.

https://jedalniceknamieru.sk/zeleninova-polievka-s-ruzickovym-kelom/