Polievka zo zelenej fazuľky nakyslo je obľúbeným ľahkým jedlom letných dní. Pridajte si do nej kurkumu alebo chilli a zhreje vás aj v zimné dni.
Suroviny na 2 porcie
- 250g Zelená fazuľka, mrazená
- 1 Menší zemiak
- 1 Malá cibuľa
- 1PL Maslo ghí /2PL Repkový Olej
- 300ml Voda
- 150ml Sójová smotana
- 1/2ČL Kurkuma
- ½ ČL Mletá rasca
- 1/2ČL Mletá červená paprika
- Mleté čierne korenie, Nové korenie, Bobkový list, Soľ
Postup
Na masle si opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme koreniny, fazuľky a zalejeme vodou. Pridáme nadrobno nakrájaný zemiak, soľ a smotanu. Varíme na miernom ohni domäkka. Pred servírovaním si dochutíme polievku citrónovou šťavou.
TIP: Vyskúšajte si do polievky pridať aj kôpor, alebo uvarené vajíčko, chutí skvele.
Dobré vedieť: Fazuľa obsahuje veľa vody, bielkoviny, vlákninu, vápnik, horčík, fosfor, železo, draslík, sodík, vitamíny A a skupiny B, C. Fazuľa znižuje cholesterol, zabraňuje zápche, podporuje imunitný systém, trávenie, podporuje zdravé srdce, upokojuje nervový systém a kŕče, je prevenciou pred vznikom rakoviny. https://jedalniceknamieru.sk/zeleninova-polievka-s-ruzickovym-kelom/