Pšeno je výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, žalúdok, obličky, slezinu aj kvalitu vlasov.
Suroviny na 2 porcie
- 180g Nakrájané kuracie prsia
- 150g Mix zeleniny brokolica a lúsky
- 2PL Oleja
- 1 Strúčik cesnaku
- 1 Malá cibuľa
- Kurkuma podľa chuti
- ½ ČL Zmes indického korenia
- Morská soľ
- 100g Pšeno
Postup
Pšeno si uvaríme podľa návodu. Na oleji si opečieme cibuľu, cesnak, kuracie prsia a koreniny. Keď je mäso hotové, pridáme uvarenú zeleninu a pšeno. Premiešame a dochutíme soľou.
TIP: Podávame s domácou kvasenou kapustou.
Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena spevňuje kosti, priaznivo pôsobí na žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva nechtom, vlasom aj zubom. Posilňuje imunitný systém, zabraňuje depresii, vhodné pri anémii, či anémii.