Pšeno s brokolicou a kuracím mäsom

Pšeno s brokolicou a kuracím mäsom

Pšeno je výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, žalúdok, obličky, slezinu aj kvalitu vlasov. 

Suroviny na 2 porcie

  • 180g Nakrájané kuracie prsia
  • 150g Mix zeleniny brokolica a lúsky
  • 2PL Oleja
  • 1 Strúčik cesnaku
  • 1 Malá cibuľa
  • Kurkuma podľa chuti
  • ½ ČL Zmes indického korenia
  • Morská soľ
  • 100g Pšeno

Postup

Pšeno si uvaríme podľa návodu. Na oleji si opečieme cibuľu, cesnak, kuracie prsia a koreniny. Keď je mäso hotové, pridáme uvarenú zeleninu a pšeno. Premiešame  a dochutíme soľou.

TIP: Podávame s domácou kvasenou kapustou.

Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena spevňuje kosti, priaznivo pôsobí na žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva nechtom, vlasom aj zubom. Posilňuje imunitný systém, zabraňuje depresii, vhodné pri anémii, či anémii.

Pšenová kaša s ríbezľami a čokoládou