Pšenová kaša s figami je bezlepková, podporí Vaše trávenie, imunitu, či zlepší náladu. A určite vás poteší, že je veľmi chutná. Vyskúšajte!
Suroviny na 1 porciu
- 4PL Pšenové vločky
- 3Ks Čerstvé figy
- 1ČL Chia semienka
- 1ČL Med/alebo čakankový sirup
- 200ml mlieko
Postup
Pšenové varíme na miernom plameni,pridáme med a povaríme , kým sa vločky napučia. Do misky dáme nakrájané figy, zalejeme kašou, premiešame, posypeme troškou chia a ozdobíme figami.
TIP: Čakankový sirup je vyrobený z koreňa čakanky, má 6g vlákniny na 1PL a iba 5% cukru. Prírodné sladidlo vhodné aj pre diabetikov.
Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Výživná potraviny, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.