Poznáte lúpané proso, inak pšeno? Je výživné, chutné, dobre zasýti a vyčistí organizmus. Je ľahko stráviteľné, vhodné pre celiatikov, diabetikov, starších ľudí, tehotné ženy aj malé deti.
Suroviny na 1 porciu
- 4PL Pšenové vločky
- 2dcl Rastlinné/kravské mlieko
- 1PL Mak (nemletý)
- 1ČL Med/Agáve
- 4PL Ovocie podľa chuti
- 1PL Lieskové orechy
- 1 PL Tekvicové semienka
Postup
Pšenové vločky si premyjeme, mlieko nalejeme do menšieho hrnca, pridáme pšenové vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme med. Do misky dáme mak, ovocie, zalejeme kašou, premiešame, posypeme troškou maku, orechov , semienok a ozdobíme ovocím.
TIP: Môžete použiť aj iné vločky, či iné druhy semienok a orechov.Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.