Pšenová kaša s makom a orechmi

Pšenová kaša s makom a orechmi


Poznáte lúpané proso, inak pšeno? Je  výživné, chutné, dobre zasýti a vyčistí organizmus. Je ľahko stráviteľné, vhodné pre celiatikov, diabetikov, starších ľudí, tehotné ženy aj malé deti.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Pšenové vločky
  • 2dcl Rastlinné/kravské mlieko
  • 1PL Mak (nemletý)
  • 1ČL Med/Agáve
  • 4PL Ovocie podľa chuti
  • 1PL Lieskové orechy
  • 1 PL Tekvicové semienka

Postup

Pšenové vločky si premyjeme, mlieko nalejeme do menšieho hrnca, pridáme pšenové vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme med. Do misky dáme mak, ovocie, zalejeme kašou, premiešame, posypeme troškou maku, orechov , semienok a ozdobíme ovocím.

TIP: Môžete použiť aj iné vločky, či iné druhy semienok a orechov.Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.

https://jedalniceknamieru.sk/ovsena-kasa-s-mangom/