Pšenová kaša je výborné jedlo, ktoré dobre zasýti a vyčistí organizmus. Je ľahko stráviteľná, vhodná pre každého kto sa chce lepšie stravovať, pre diabetikov, starších ľudí, tehotné ženy aj malé deti.
Suroviny na 1 porciu
- 4PL Pšenové vločky
- 2dcl Rastlinné/kravské mlieko/voda
- 1,5 PL Orechy/semienka podľa chuti
- 1ČL čakankový sirup/med
- 6PL Mix ovocia + 1/2 banán
Postup
Pšenové vločky zalejeme mliekom v malom hrnci a privedieme do varu. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme sladidlo. Do misky dáme 1/2 z pripraveného ovocia, zalejeme kašou, premiešame, posypeme semiačkami a orechmi, ozdobíme zvyšným ovocím.
TIP: Môžeme použiť aj iné vločky, či iné druhy semienok a orechov. Kašu nemusíme variť, stačí namočiť do mlieka a nechať napučať. Vtedy objem mlieka znížme, alebo pridáme chia semienka.
Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K draslík, fosforu, horčík, zinok, či železo. Pravidelná konzumácia pšena spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva nechtom, vlasom a zubom. Posilňuje imunitu, pôsobí proti únave, zabraňuje depresii, či anémii. Pšeno je nutrične hodnotná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.