Pšenová kaša s ríbezľami a čokoládou

Pšenová kaša s ríbezľami a čokoládou

Pšenová kaša je výživné jedlo, ktoré dobre zasýti a vyčistí organizmus. Je ľahko stráviteľná, vhodná pre celiatikov, diabetikov, starších ľudí, tehotné ženy aj malé deti.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Pšenové vločky
  • 2dcl Rastlinné/kravské mlieko/voda
  • 1PL Kokos mletý
  • 1ČL Ryžový sirup/Med
  • 6PL Mix Ríbezle  
  • 1 PL Kakao alebo 1 tabuľka horkej čokolády

Postup

Pšenové vločky si premyjeme, mlieko nalejeme do menšieho hrnca, pridáme pšenové vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme med. Do misky dáme ovocie, zalejeme kašou, premiešame, posypeme mletým kokosom a ozdobíme ovocím.

TIP: Môžete použiť aj iné vločky, či iné druhy semienok a orechov. Kašu nemusíme variť, stačí namočiť do mlieka a nechať napučať.

Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.

https://jedalniceknamieru.sk/ovseno-psenova-kasa-s-jahodami/