Pšenová kaša je výživné jedlo, ktoré dobre zasýti a vyčistí organizmus. Je ľahko stráviteľná, vhodná pre celiatikov, diabetikov, starších ľudí, tehotné ženy aj malé deti.
Suroviny na 1 porciu
- 4PL Pšenové vločky
- 2dcl Rastlinné/kravské mlieko/voda
- 1PL Kokos mletý
- 1ČL Ryžový sirup/Med
- 6PL Mix Ríbezle
- 1 PL Kakao alebo 1 tabuľka horkej čokolády
Postup
Pšenové vločky si premyjeme, mlieko nalejeme do menšieho hrnca, pridáme pšenové vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme med. Do misky dáme ovocie, zalejeme kašou, premiešame, posypeme mletým kokosom a ozdobíme ovocím.
TIP: Môžete použiť aj iné vločky, či iné druhy semienok a orechov. Kašu nemusíme variť, stačí namočiť do mlieka a nechať napučať.
Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.
https://jedalniceknamieru.sk/ovseno-psenova-kasa-s-jahodami/