Pšenová kaša so slivkami a makom

Pšenová kaša so slivkami a makom

Pšenová kaša je bezlepková, podporí imunitu, trávenie a zlepší náladu. A určite vás poteší, že je veľmi chutná. Vyskúšajte ju!

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Pšenové vločky
  • 3ks Slivky
  • 1PL Mletý mak
  • 1ČL Med/alebo čakankový sirup
  • 200ml rastlinné mlieko/voda

Postup

Pšenové vločky povaríme na miernom plameni, kým sa napučia. Do misky dáme nakrájané 2 slivky, zalejeme kašou. Tretiu slivku nakrájame na malé časti, dáme na vrch kaše spolu s makom a pridáme čakankovy sirup.

TIP: Čakankový sirup je vyrobený z koreňa čakanky, má 6g vlákniny na 1PL a iba 5% cukru. Prírodné sladidlo vhodné aj pre diabetikov.

Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K fosfor, železo, horčík, zinok a veľa draslíka. Pravidelnou konzumáciou pšena si spevníme kosti, chránime  žalúdok a slezinu, posilňujeme obličky. Zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a zubov. Pôsobí proti únave, či zlej nálade.

Pšenové bonbóny bez cukru