Pšenové bonbóny bez cukru

Pšenové bonbóny bez cukru

Pšenové bonbóny ako jednoduchý snack na cesty autom, alebo túru. Chutia aj deťom, vyskúšajte.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL pšenové vločky
  • 1PL hrozienka/Brusnice
  • 2PL Orechové maslo
  • 2PL Kustovnica čínska/Goji/
  • 1PL Mandle/kešu

Postup

Orechy a vločky spolu rozmixujeme pridáme nakrájane vopred namočené hrozienka a kustovnicu čínsku, orechové maslo, opäť rozmixujeme. Vzniknutú zmes natlačíme do formičiek na čokoládové bonbóny , necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke.

TIP: Suroviny môžete meniť podľa vlastnej chuti. Výborne chutí kombinácia mak a brusnice.

Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Pšeno je výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.

Pšenová kaša s figami