Pšenové bonbóny ako jednoduchý snack na cesty autom, alebo túru. Chutia aj deťom, vyskúšajte.
Suroviny na 1 porciu
- 4PL pšenové vločky
- 1PL hrozienka/Brusnice
- 2PL Orechové maslo
- 2PL Kustovnica čínska/Goji/
- 1PL Mandle/kešu
Postup
Orechy a vločky spolu rozmixujeme pridáme nakrájane vopred namočené hrozienka a kustovnicu čínsku, orechové maslo, opäť rozmixujeme. Vzniknutú zmes natlačíme do formičiek na čokoládové bonbóny , necháme vychladiť a stuhnúť v chladničke.
TIP: Suroviny môžete meniť podľa vlastnej chuti. Výborne chutí kombinácia mak a brusnice.
Dobré vedieť: Pšeno obsahuje vitamíny A, skupiny B,E,K veľa draslíka, fosforu, horčíka, zinku, či železa. Konzumácia pšena nám spevňuje kosti, ochraňuje žalúdok a slezinu, posilňuje obličky, prospieva vlasom, nechtom a zubom. Posilňuje imunitu, zabraňuje depresii, pôsobí proti únave, či anémii. Pšeno je výživná potravina, ktorá priaznivo pôsobí na trávenie, vyprázdňovanie a je vhodná aj do redukčných diét.