Quinoa je bezlepková, má množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Vyskúšajte si uvariť rizoto s krevetami, podporíte si trávenie.
Suroviny na 1 porciu
- 60g Quinoa
- 100g Krevety
- 1 Malá červená cibuľa
- 100g Mrkva, hrášok, kukurica
- ½ Červená paprika, kápia
- 1 Strúčik cesnaku
- 1 Chilli paprička alebo korenie/voliteľné/
- 1PL Repkový/olivový olej
- Soľ, mleté čierne korenie
- Petržlenová vňať
Postup
Quinou si uvaríme podľa návodu spolu s mrazenou zeleninou. Na panvici si opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu, uvarené krevety, chilli a prelisovaný cesnak. Pridáme nadrobno nakrájanú papriku a opečieme do zlata. Po pár minútach odstavíme z ohňa a pridáme quinou so zeleninou. Premiešame a posypeme petržlenovou vňaťou.
TIP: Rizoto chutí výborne aj s koreňovou zeleninou ako petržlen, mrkva a zeler.
Dobré vedieť: Quinoa je pseudoobilnina, je bezlepková, má množstvo vitamínov, minerálov a stopových prvkov. Vysoký obsah vlákniny očistí telo od škodlivín, podporuje trávenie, znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol. Chráni kardiovaskulárny systém, upokojí nervový systém, pomôže pri migrénach, normalizuje hladinu cukru v krvi, Jej konzumácia je vhodná pri redukčnej diéte, ale aj na udržanie si stálej hmotnosti.