Ražný chlebík a vajíčka – rýchle raňajky aj olovrant

Ražný chlebík a vajíčka – rýchle raňajky aj olovrant

Ponáhľate sa a nemáte čas variť.  Skúste rýchle raňajky, alebo olovrant. Zasýtia, dodajú telu energiu a vyhnete sa vlčiemu hladu.

Vajíčka si pripravíme bez tuku za stáleho miešania na nepriľnavej panvici. Ku každému jedlu pridáme aspoň 1hrsť zeleniny podľa chuti. Solíme minimálne. Ražný chlebík si vyberieme s vyšším obsahom vlákniny. Stačí zjesť 2 ks.

Ražný chlebíknátierkou z červenej repy.

Ražný chlebík s uvareným vajíčkom

Ražný chlebík so šunkou

Domáci ražný chlieb bez kysnutia

TIP: Ražný chlieb si môžeme dopriať každý deň, ale radšej na raňajky. Pokiaľ odcvičíte svoj tréning po obede, chlebík si kľudne môžete dať aj na večeru.

Dobré vedieť: Domáci ražný chlieb bez kysnutia, cukru, prídavných látok a tuku. Suroviny : 1kg ražnej múky,500ml acidofilné mlieko, 1,5ČL Sóda bikarbóna, 1ČL soľ, 1PL Ľanové semienka alebo iné( pridať pri miesení)

Postup

Vypracujeme cesto. Ak sa nám zdá tuhé ,môžeme pridať trocha vlažného zeleného čaju a vytvarujeme ho do bochníka, keďže cesto nevyrastie, aby sa prepieklo. Rozohrejeme rúru na 220 stupňov a 20 minút pečieme. Potom vyberieme, potrieme vodou a dáme ešte na 15 minút do rúry.