Reďkovkový šalát s uhorkou a cottage syrom. Ľahký, svieži na jar ako stvorený. S pečeným sladkým zemiakom je to chutný sýty obed. Hotový do 30 minút.
Suroviny na 2 porcie
- 1ks Šalátová uhorka
- 1 Viazanička reďkoviek
- 200g Cottage syr
- Kôpor vňať
- Mleté čierne korenie
- 1ks Sladký zemiak
- Olivový olej
- Tymian
- Morská soľ
Postup
Sladký zemiak si nakrájame na plátky, potrieme olejom a posypeme sušeným tymianom. Dáme piecť na 25 min. na 200°C. V polovici pečenia otočíme na druhú stranu. Medzitým ako sa zemiak pečie, urobíme si šalát.
Uhorku a reďkovky nakrájame na kolieska. Pridáme cottage syr, korenie a kôpor. Dobre premiešame a v prípade potreby dosolíme. Podávame s pečenými sladkými alebo klasickými zemiakmi. Chutný, sýty obed alebo večera hotová do 30 minút.
TIP: Pre vegánsku verziu môžete namiesto cottage syra piecť v rúre cícer so sladkým zemiakom a k tomu si dať reďkovkovo-uhorkový šalát s citrónovou zálievkou.
Dobré vedieť: Reďkovka obsahuje vitamíny B,C a veľa minerálnych látok ako vápnik, fosfor, draslík, železo. V tele pôsobí antibakteriálne a likviduje plesne, pomáha s vykašliavaním, odstraňuje zápchu a plynatosť, pôsobí pozitívne na mozog a podporuje krvotvorbu.