Reďkovkový šalát

Reďkovkový šalát

Reďkovkový šalát s uhorkou a cottage syrom. Ľahký, svieži na jar ako stvorený. S pečeným sladkým zemiakom je to chutný sýty obed. Hotový do 30 minút.

Suroviny na 2 porcie

  • 1ks Šalátová uhorka
  • 1 Viazanička reďkoviek
  • 200g Cottage syr
  • Kôpor vňať
  • Mleté čierne korenie
  • 1ks Sladký zemiak
  • Olivový olej
  • Tymian
  • Morská soľ

Postup

Sladký zemiak si nakrájame na plátky, potrieme olejom a posypeme sušeným tymianom. Dáme piecť na 25 min. na 200°C. V polovici pečenia otočíme na druhú stranu. Medzitým ako sa zemiak pečie, urobíme si šalát.

Uhorku a reďkovky nakrájame na kolieska. Pridáme cottage syr, korenie a kôpor. Dobre premiešame a v prípade potreby dosolíme. Podávame s pečenými sladkými alebo klasickými zemiakmi. Chutný, sýty obed alebo večera hotová do 30 minút.

TIP: Pre vegánsku verziu môžete namiesto cottage syra piecť v rúre cícer so sladkým zemiakom a k tomu si dať reďkovkovo-uhorkový šalát  s citrónovou zálievkou.

Dobré vedieť: Reďkovka obsahuje vitamíny B,C a veľa minerálnych látok ako vápnik, fosfor, draslík, železo. V tele pôsobí antibakteriálne a likviduje plesne, pomáha s vykašliavaním, odstraňuje zápchu a plynatosť, pôsobí pozitívne na mozog a podporuje krvotvorbu.

Reďkovkový šalát s bryndzou a cottage syrom