Rybacie fašírky pečené v rúre

Rybacie fašírky pečené v rúre

Chutné rybacie fašírky s kurkumou podporia Vašu imunitu, znížia cholesterol a ochránia svalovú hmotu. Skvelá voľba namiesto mäsa.

Suroviny na 1- 2 porcie

  • 250g Alijašská treska, chladená
  • ½ Kurkuma
  • 1PL Jarná cibuľka, nakrájaná
  • Štipka Mleté čierne korenie
  • 1ČL Drvená rasca
  • Morská soľ
  • 1 Vajíčko
  • 1-2PL Celozrnnej múky/Ovsených vločiek

Postup

Všetko spolu rozmixujeme a rukami tvarujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V predhriatej rúre pečieme na 180 °C približne 20 minút. Pripravte si k nim zeleninový šalát, alebo bulgur so zeleninou ako ja.

TIP: Fašírky si môžeme pripraviť aj z tuniaka v konzerve vo vlastnej šťave. Celozrnnú múky môžeme nahradiť  nastrúhaným syrom s obsahom tuku do 30%.

Dobré vedieť: Treska má chudé biele mäso, je bohatá na tryptofán a serotín. Serotín je látka, ktorá spôsobuje šťastie (je to hormón šťastia). Obsahuje vitamíny A,B,D,E,C a minerály ako vápnik, draslík, želzo, fosfor. Ich konzumáciou ochránite a podporíte rast svalovej hmoty, znížite si cholesterol, získate zdravé kosti, či zlepšíte imunitu.

https://jedalniceknamieru.sk/zubac-s-parenou-zeleninou/