Chutné rybacie fašírky s kurkumou podporia Vašu imunitu, znížia cholesterol a ochránia svalovú hmotu. Skvelá voľba namiesto mäsa.
Suroviny na 1- 2 porcie
- 250g Alijašská treska, chladená
- ½ Kurkuma
- 1PL Jarná cibuľka, nakrájaná
- Štipka Mleté čierne korenie
- 1ČL Drvená rasca
- Morská soľ
- 1 Vajíčko
- 1-2PL Celozrnnej múky/Ovsených vločiek
Postup
Všetko spolu rozmixujeme a rukami tvarujeme fašírky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. V predhriatej rúre pečieme na 180 °C približne 20 minút. Pripravte si k nim zeleninový šalát, alebo bulgur so zeleninou ako ja.
TIP: Fašírky si môžeme pripraviť aj z tuniaka v konzerve vo vlastnej šťave. Celozrnnú múky môžeme nahradiť nastrúhaným syrom s obsahom tuku do 30%.
Dobré vedieť: Treska má chudé biele mäso, je bohatá na tryptofán a serotín. Serotín je látka, ktorá spôsobuje šťastie (je to hormón šťastia). Obsahuje vitamíny A,B,D,E,C a minerály ako vápnik, draslík, želzo, fosfor. Ich konzumáciou ochránite a podporíte rast svalovej hmoty, znížite si cholesterol, získate zdravé kosti, či zlepšíte imunitu.