Rýchle kuracie prsia na zelenine

Rýchle kuracie prsia na zelenine

Kuracie prsia patrí k najchudším druhom mäsa. Sú vhodné pri diétach aj pre športovcov, nakoľko obsahujú málo tuku.

Suroviny na 4 porcie

  • 300g kuracích pŕs
  • 300g mix mrazenej zeleniny
  • 2 PL olivový olej
  • 3 PL paradajkový pretlak
  • 1PL mletá červená paprika
  • 1PL sušenej zeleniny bez glutamanu
  • 1 ks žltá cibuľa
  • 1ČL mletá rasca
  • 1ČL morská soľ
  • ½ ČL kurkuma
  • 1 chilli paprička

Postup

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cesnak si pretlačíme a cibuľu nakrájame nadrobno. Vo väčšej panvici rozpálime olej a na slabom ohni opražíme cesnak s cibuľou, potom k nemu pridáme nakrájané kuracie prsia. Pridáme koreniny, papričku a restujeme približne 2 minúty. Potom pridáme rozmrazený mix zeleniny. Poriadne premiešame a restujeme ešte ďalšie 2-3 minúty. K mäsu pridáme paradajkový pretlak a podlejeme trochou vody. Poriadne premiešame a dusíme do mäkka 10 minút pod pokrievkou. Podávame  s ryžou.

TIP: Ak je šťavy viac, môžeme ju zahustiť 1 lyžičkou celozrnne múky.

Dobré vedieť: Kuracie prsia patria k najchudším druhom mäsa. Sú vhodné pri diétach aj pre športovcov, nakoľko obsahujú málo tuku. Jedlá z kuracieho mäsa sú zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre našu imunitu, chudnutie aj pri budovaní svalovej hmoty. Kuracie mäso obsahuje napríklad vitamíny skupiny B, selén a fosfor.

 Kuracie soté s mrkvou a kukuricou