Kuracie prsia patrí k najchudším druhom mäsa. Sú vhodné pri diétach aj pre športovcov, nakoľko obsahujú málo tuku.
Suroviny na 4 porcie
- 300g kuracích pŕs
- 300g mix mrazenej zeleniny
- 2 PL olivový olej
- 3 PL paradajkový pretlak
- 1PL mletá červená paprika
- 1PL sušenej zeleniny bez glutamanu
- 1 ks žltá cibuľa
- 1ČL mletá rasca
- 1ČL morská soľ
- ½ ČL kurkuma
- 1 chilli paprička
Postup
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Cesnak si pretlačíme a cibuľu nakrájame nadrobno. Vo väčšej panvici rozpálime olej a na slabom ohni opražíme cesnak s cibuľou, potom k nemu pridáme nakrájané kuracie prsia. Pridáme koreniny, papričku a restujeme približne 2 minúty. Potom pridáme rozmrazený mix zeleniny. Poriadne premiešame a restujeme ešte ďalšie 2-3 minúty. K mäsu pridáme paradajkový pretlak a podlejeme trochou vody. Poriadne premiešame a dusíme do mäkka 10 minút pod pokrievkou. Podávame s ryžou.
TIP: Ak je šťavy viac, môžeme ju zahustiť 1 lyžičkou celozrnne múky.
Dobré vedieť: Kuracie prsia patria k najchudším druhom mäsa. Sú vhodné pri diétach aj pre športovcov, nakoľko obsahujú málo tuku. Jedlá z kuracieho mäsa sú zdrojom bielkovín, ktoré sú dôležité pre našu imunitu, chudnutie aj pri budovaní svalovej hmoty. Kuracie mäso obsahuje napríklad vitamíny skupiny B, selén a fosfor.