Ryžová kaša s mangom

Ryžová kaša s mangom

Pokiaľ máte radi sladkú mliečnu ryžu, toto je recept na jej zdravú verziu namiesto  kupovanej. V kombinácii s mangom chutí úžasne.

Suroviny na 1 porciu

  • 4PL Ryžové vločky
  • 2dcl Rastlinné/polotučné mlieko/voda
  • 1/2 Zrelého manga
  • 1ČL Chia semienka
  • 1ČL Včelí med

Postup

Mlieko nalejeme do menšieho hrnca, pridáme ryžové vločky a varíme na miernom plameni, kým kaša nezačne vrieť. Chvíľu povaríme, aby sa vločky napučali, pridáme med. Do misky dáme nakrájané mango a zalejeme kašou, premiešame a ozdobíme troškou manga, chia  a mandľami.

TIP: Pokiaľ máte radi sladkú mliečnu ryžu, toto je recept na zdravú verziu namiesto kupovanej. Chutí výborne.

Dobré vedieť: Mango je zdrojom vitamínov, minerálov a stopových prvkov, ktoré sú vitamínovou bombou skoro pre celé naše telo. Mango podporuje zdravý vývoj slizníc, upokojuje nervy a pomáha pri poruchách zraku a šerosleposti, pôsobí preventívne proti vzniku chorôb z nachladnutia a infekciám. Zatočí aj s voľnými radikálmi vďaka kombinácii selén, vitamín E a C, znižuje krvný tlak, chráni srdce a cievy, pomáha tráveniu, činnosti žalúdku a zápalom hrubého čreva. Mango oživuje farbu pokožky a vlasov.

Ovsená kaša s malinami