Ryžový koláčik je hotová mňamka. Ak nestíham piecť, pripravím si super rýchly koláčik z mikrovlnky. S čokoládou chutí perfektne. Niekedy ku šťastiu stačí koláčik a káva, tak prečo nie dnes?
- 4PL Ryžová krupica
- 1 Vajíčko
- 1PL Med
- 1PL Kyslá smotana/jogurt
- 1 Kocka horkej čokolády 65%
Postup
Všetky suroviny zmiešame v hrnčeku so širším dnom. Potom vložíme kocku čokolády tak, aby sa ponorila do cesta. Dáme do mikrovlnky na 1 minútu a 30 sekúnd. Keď sa koláčik oddeľuje od okraja, je hotový. Vyklopíme na tanierik, hotovo! Pozor na horúci hrnček.
TIP: Koláčik môžete pripraviť z akejkoľvek múky a pridať napríklad ovocie. Má veľa variácií, stačí vyskúšať.
Dobré vedieť: Ryžová múka je bezlepková, ľahko stráviteľná oproti iným múkam. Existuje ryžová múka z bielej a hnedej ryže. Múka z bielej ryže má veľmi jemnú chuť. Múka z hnedej ryže si zachováva vyššiu nutričnú hodnotu a má orechovú chuť.