Šalát s hroznom a syrom

Šalát s hroznom a syrom

Hrozno sa hodí ku sladkým aj ku slaným jedlám. Vyskúšajte ho v kombinácii so syrom. Neodolateľná chuť , ktorá sa rozplýva na jazyku. Konzumáciou hrozna si posilníte imunitu, dodáte telu energiu a zredukujete opuchy.

Suroviny na 2 porcie

  • 1 Vanička šalát s jedlými kvetmi
  • 1 Hrsť biele hrozno
  • 1 Hrsť červené hrozno
  • 80g Syr Ementál
  • 2PL Ume ocot
  • 1 Žltá paprika

Postup

Hrozno a papriku si umyjeme, nakrájame na menšie časti spolu so syrom, zmiešame s listami šalátu, pokvapkáme Ume octom a ihneď podávame. Rýchle, ľahké a veľmi chutné.

TIP: Ume ocot môžeme vymeniť za šťavu z limetky, či citróna.

Dobré vedieť: Hrozno je bohaté na selén, draslík, vápnik, meď fosfor, vitamíny skupiny B, C,E,K a provitamín A. Ak ho budeme konzumovať pravidelne dlhší čas, oslabený organizmus sa bude môcť skôr zregenerovať, má antiseptické vlastnosti, posilňuje steny ciev, čistí krv, priaznivo vplýva aj na rôzne prejavy alergií a kŕčové žily. Redukuje opuchy a celulitídu, čistí lymfatický systém, odvodňuje, má proti zápalové účinky. Upravuje zápchu, trávenie, pomáha pri hemoroidoch, bolestiach kĺbov, znižuje hladinu cholesterolu, posilňuje kosti, pomáha pri liečbe žlčových a obličkových kameňoch, riedi krv a odstraňuje vrásky.

Šalát na odvodnenie