Ešte ste neochutnali morské plody? Tak to zmeňte. Krevety a ustrice majú fantastické účinky na naše zdravie a chutia výborne! Šalát s krevetami a avokádom to je spojenie lahodnej chuti a vitamínovej bomby.
- 1 Avokádo
- 1 Balenie lúpané krevety, mrazené (160g)
- 1 Strúčik cesnaku
- 1 Chilli paprička
- 4 Hrste Mix šalátových listov
- 4 Reďkovky
- 1PL Ume ocot
- 1PL Citrónová šťava
- 1ČL Olivový olej
- Himalájska/Morská soľ
Postup
Krevety varíme 7 minút vo vode, ktorú sme ochutili citrónovou šťavou. Nakrájanú chilli papričku a cesnak si orestujeme na oleji spolu s krevetami. Postačí 1-2 minútky, aby cesnak nebol taký ostrý a krevety stratili silnú rybaciu vôňu. Na tanier si dáme šalát, pokrájané avokádo, reďkovky a na vrch vysypeme krevety. Pokvapkáme Ume octom a podávame.
TIP: Vyskúšajte semolinové cestoviny s krevetami a bylinkami ako ľahký obed.
Dobré vedieť: Krevety sú vhodnou potravinou nielen pri chudnutí. Sú výborným zdrojom bielkovín, majú minimum sacharidov a zdravé tuky-omega-3 mastné kyseliny. Obsahujú vitamíny A,C, E a skupiny B, minerály a stopové prvky ako fosfor, draslík, vápnik, horčík, sodík, železo, meď, jód, selén a zinok. Podporujú imunitu, činnosť mozgu, zdravé srdce, funkciu štítnej žľazy, bojujú proti únave , budujú zdravé kosti, zlepšujú kvalitu vlasov, pleti a nechtov. Vitamín C, E a Selén spolu účinne pôsobia nielen proti starnutiu pleti ale hlavne ako prevencia vzniku rakoviny.