Šalát s mäsovými guľkami

Šalát s mäsovými guľkami

Mäsové guľky a jogurtový dresing s cesnakom oživia fádny šalát.

Suroviny na 4 porcie

  • 500g Mleté hovädzie mäso
  • 1ČL Mletá rasca
  • ½ Mleté čierne korenie
  • 1ČL Morská Soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Biely jogurt
  • Zelenina podľa chuti

Postup

Mäso zmiešame s koreninami a soľou. Vytvarujme guličky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom a pečieme cca 35 minút na 200°C. Pretlačený cesnak zmiešame s jogurtom. Podávame s ľubovoľným šalátom.

TIP: Mäsové guľky sa výborne hodia aj k cestovinám v paradajkovej omáčke.

Dobré vedieť: Hovädzie mäso je plnohodnotným zdrojom kvalitných bielkovín, železa, zinku, selénu a vitamínu B12. Hoci chutí výborne, nemali by sme ho pojedať každý deň, je ťažšie stráviteľné a môže spôsobovať rakovinu hrubého čreva.

Dusené hovädzie na paprike