Mäsové guľky a jogurtový dresing s cesnakom oživia fádny šalát.
Suroviny na 4 porcie
- 500g Mleté hovädzie mäso
- 1ČL Mletá rasca
- ½ Mleté čierne korenie
- 1ČL Morská Soľ
- 2 strúčiky cesnaku
- Biely jogurt
- Zelenina podľa chuti
Postup
Mäso zmiešame s koreninami a soľou. Vytvarujme guličky, ktoré kladieme na plech vystlaný papierom a pečieme cca 35 minút na 200°C. Pretlačený cesnak zmiešame s jogurtom. Podávame s ľubovoľným šalátom.
TIP: Mäsové guľky sa výborne hodia aj k cestovinám v paradajkovej omáčke.
Dobré vedieť: Hovädzie mäso je plnohodnotným zdrojom kvalitných bielkovín, železa, zinku, selénu a vitamínu B12. Hoci chutí výborne, nemali by sme ho pojedať každý deň, je ťažšie stráviteľné a môže spôsobovať rakovinu hrubého čreva.