Nudia Vás už kuracie prsia? Vyskúšajte kuraciu pečeň s domácim dresingom a listovým šalátom, kombinácia ktorá stojí za vyskúšanie.
Suroviny na 3 porcie
- 300 g kuracia pečeň (najlepšie od farmára)
- 4 hrste šalát Polabská zmes (môže byť aj iný)
- 6 kusov cherry paradajky
- 1ČL Olivový olej na potretie panvice
- Jogurtovo-paprikový dresing
- 1 téglik biely jogurt tuk do 1,8% (polotučný)
- 1 PL paradajkový pretlak
- ½ ČL mletej údenej papriky
- 1PL Parmezán
- Himalájska soľ
Postup
Pečeň si opečieme na troške oleja, podusíme 20minút zakryté, potom pečieme odokryté na miernom ohni, kým sa nevyparí voda. Korenie môžete použiť podľa svojej chuti. Na tanier som poukladala šalát, hotovú pečienku, nakrájané paradajky a poliala paprikovým dresingom.
TIP: Ja som pečienku pripravila v rúre bez oleja a vody, v jánskom skle, v predhriatej rúre na 200°C pečieme 30-35 minút. Domáci dresing 1 šálka (vydrží v chladničke dva dni)
Dobré vedieť: Kuracia pečeň obsahuje kvalitný proteín, ľahko stráviteľný, veľa železa ,zinku a vitamíny A, C, horčík, draslík, meď, podporuje imunitný systém, Je vhodná na konzumáciu pre ľudí s anémiou, diabetici, ľudia, ktorí majú problémi s tráviacim traktom, ale neodporúča sa konzumovať ľuďom s vysokým cholesterolom a tehotným ženám, kde nadmerné množstvo vitamínu A môže spôsobiť nezdravý vývoj plodu. Niektoré ťažké kovy, ako olovo, kadmium sa hromadia práve v pečeni, preto je lepšie vedieť odkiaľ pečeň pochádza, najlepšie z bio fariem.