Hliva je prírodné antibiotikum, ničí vírusy a pomáha zlepšovať stav pokožky pri kožných chorobách. V kombinácii s pomarančom osvieži a podporí trávenie.
Suroviny na 1 porciu
- 1 Hrsť Hlivy
- 60g Mozzarella
- 1 Hrsť Šalátové listy
- 1 pomaranč
- 1ČL Ghí maslo
- Kurkuma, štipka soli
Citrónová zálievka
- 1PL Olivový olej
- 2PL Šťava z citróna
- 1ČL med
Postup
Hlivu si opečieme na masle, dochutíme soľou, korením a podlejeme šťavou z polovice pomaranča. Druhú nakrájame a zmiešame so šalátovými listami, pridáme syr a hlivu. Citrónovú zálievku pridajte tesne pred podávaním.
Tip: Jedlo je vhodné aj na večeru, hoci obsahuje ovocie.
Dobré vedieť: Hliva obsahuje vitamíny B,C,K, D, selén, zinok, meď a iné telu prospešné látky. Pomáha v boji proti vysokému cholesterolu a krvnému tlaku, ochraňuje cievy a srdce pred poškodením. Detoxikuje telo a podporuje správnu funkciu pankresu, pečene a obličiek. Je to prírodné antibiotikum, ničí vírusy a pomáha zlepšovať stav pokožky pri kožných chorobách. Pre deti sa konzumácia húb odporúča od 3. a v niektorých zdrojoch až od 10. roku života, nakoľko sú pre nich veľmi ťažko stráviteľné a môžu škodiť ich pečeni.
https://jedalniceknamieru.sk/quinoa-salat-s-hlivou-a-sparglou/