Šampiňóny so šunkou, fazuľou a volským okom. Chutná a rýchla večera, s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, vhodná aj do diéty.
Suroviny na 2 porcie
- 100g Morčacej šunky
- 120g Šampiňóny
- 2ks Vajíčka
- 200g Konzervovaná fazuľa v paradajkovej omáčke
- 1 Jarná cibuľka/zelená časť/
- 2 PL Oleja
- Mleté čierne korenie
- Morská soľ
Postup
Šampiňóny si očistíme a spolu so šunku nakrájame na menšie kúsky. Opečieme na oleji. Potom si urobíme v tej istej panvici volské oči. Medzitým si zohrejeme fazuľu v mikrovlnke. Na tanieri posypeme cibuľkou. Dosolíme a okoreníme, podávame s ľubovoľnou zeleninou, alebo so zeleninovým šalátom.
TIP: Fazuľa je najlepšia varená s domácou paradajkovou omáčkou, v rámci rýchlosti použite kľudne tú z konzervy.
Dobré vedieť: Šampiňóny obsahujú vitamín A, skupiny B ,C,D,E. Znižujú cholesterol, chránia bunky pred poškodením voľnými radikálmi, teda rakovinou, posilňujú imunitu a nervovú sústavu, zdravie kostí a žíl, sú nízko-kalorické a vhodné do redukčných diét.