Výborná sardinková nátierka, ktorá dobre zasýti aj podporí zdravie kostí. Ryby sú zdrojom bielkovín, vápnika, omega 3 mastných kyselín a preto by sme ich mali zaradiť do jedálnička.
- 1 Konzerva sardiniek vo vl. šťave
- 30g Nízkotučný syr
- 0,5 ČL Horčica
- 10g Masla/Lučina
- 30g Cibuľa
- Citrónová šťava podľa chuti
- Mleté čierne korenie
- Morská soľ
Postup
V mixéri spolu rozmixujeme cibuľu a nízkotučný syr. Potom pridáme sardinky, ktoré sme zliali od prebytočnej šťavy, maslo, horčicu a citrónovú šťavu. Rozmixujeme do hladka a nakoniec dochutíme soľou a korením.
TIP: Pre extra porciu proteínov môžete namiesto masla pridať cottage syr.
Dobré vedieť: Sardinky sú výborným zdrojom bielkovín, zdravých tukov, vápnika, vitamínu B12 a ,E,A aj D. Zaraďte si ich do jedálnička, pravidelnou konzumáciou pomôžu znížiť krvný tlak, cholesterol, bojujú proti zápalom, či udržiavajú zdravé kosti.