Sekaná z morčacieho mäsa je diétne jedlo vhodné do redukcie. Sekanú si môžeme pripraviť v rôznych kombináciách. Naplniť napríklad zeleninou, vajíčkami alebo syrom.
Suroviny na 4 porcie
- 500g mleté morčacie prsia
- 3PL Mexické korenie
- 300g Mexická mrazená zmes
- 60g Cibuľa (voliteľné)
- 100g Mrazené lúsky (voliteľné)
- 2PL Repkový olej
- Morská soľ
- 2PL Mletá červená paprika
Postup
Morčacie prsia si pomelieme alebo nasekáme v mixéri spolu s lyžicou mletej červenej papriky, mexickým korením a soľou. Rukami zo zmesi vytvarujeme šulec, uložíme na vystlaný plech papierom na pečenie. Roládu potrieme olejom a dáme piecť na 200°C na 35 minút.
Medzitým na oleji orestujeme cibuľu, pridáme rozmrazenú zeleninu, posypeme mletou červenou paprikou. Podlejeme 200ml vody a podusíme a dochutíme soľou. Podávame s ryžou a sekanou.
TIP: Osobne nemám veľmi rada mäso na šťave a preto je väčšinou bez nej. Kľudne si pridajte viac vody, korenín a šťavu zahustite lyžičkou celozrnnej múky alebo škrobom.
Dobré vedieť: Morčacie mäso má veľmi nízky obsah tuku a preto tvorí základ jedálnička pri chudnutí. Vhodné je aj pri histamínovej intolerancii namiesto kuracieho mäsa. Obsahuje minerály a stopové prvky ako selén, zinok, železo a vápnik. Vitamín B12, ktorý hrá dôležitú úlohu pri trávení a správnom fungovaní nervovej sústavy. Fašírky z morčacieho mäsa