Sklenené slíže s morčacím mäsom

Sklenené slíže s morčacím mäsom

Sklenené slíže patria medzi moje obľúbené recepty. Bleskový obed hotový do 20 minút aj s prípravou. Použiť môžeš akékoľvek mäso a zeleninu.

Suroviny na 3 porcie

  • 1ks mrkva
  • 1ks červená paprika
  • 2 PL oleja
  • 1ks jarná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks chilli paprička
  • 2 cm zázvor/ alebo 1/2 ČL sušený
  •  3 PL sójová omáčka
  • 3PL med/iné sladidlo
  •  250g morčacie prsia/iné
  • 150g sklenené slíže
  • morská soľ
  •  30 ml citrónová šťava
  • na ozdobenie sezam, koriander/iná vňať

Postup

Najprv si zalejeme slíže horúcou vodou a necháme napučať 15 minút. Nakrájanú cibuľu a zeleninu si opečieme na oleji 2 minútky. Pridáme nakrájané mäso, chilli, nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak a opekáme, kým nie je mäso hotové. Potom pridáme scedené slíže, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme sezam a nakrájanú vňať.

TIP: Sklenené slíže, celozrnný kuskus, bulgur a tortilu maj vždy v komore. Hodia sa ako zdroj komplexných sacharidov, ktoré si vieš rýchlo pripraviť.

Dobré vedieť: Sklenené slíže sú vyrobené zo škrobu zelených fazuliek mungo. Sú vhodné pre tých, ktorí nemôžu konzumovať lepok. Pokiaľ tento problém nemáš, použi kľudne aj iné slíže, kaloricky sa nelíšia.

Opekané ryžové rezance s kuracím mäsom