Sklenené slíže patria medzi moje obľúbené recepty. Bleskový obed hotový do 20 minút aj s prípravou. Použiť môžeš akékoľvek mäso a zeleninu.
Suroviny na 3 porcie
- 1ks mrkva
- 1ks červená paprika
- 2 PL oleja
- 1ks jarná cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 ks chilli paprička
- 2 cm zázvor/ alebo 1/2 ČL sušený
- 3 PL sójová omáčka
- 3PL med/iné sladidlo
- 250g morčacie prsia/iné
- 150g sklenené slíže
- morská soľ
- 30 ml citrónová šťava
- na ozdobenie sezam, koriander/iná vňať
Postup
Najprv si zalejeme slíže horúcou vodou a necháme napučať 15 minút. Nakrájanú cibuľu a zeleninu si opečieme na oleji 2 minútky. Pridáme nakrájané mäso, chilli, nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak a opekáme, kým nie je mäso hotové. Potom pridáme scedené slíže, sójovú omáčku, med, citrónovú šťavu a dochutíme soľou. Nakoniec pridáme sezam a nakrájanú vňať.
TIP: Sklenené slíže, celozrnný kuskus, bulgur a tortilu maj vždy v komore. Hodia sa ako zdroj komplexných sacharidov, ktoré si vieš rýchlo pripraviť.
Dobré vedieť: Sklenené slíže sú vyrobené zo škrobu zelených fazuliek mungo. Sú vhodné pre tých, ktorí nemôžu konzumovať lepok. Pokiaľ tento problém nemáš, použi kľudne aj iné slíže, kaloricky sa nelíšia.