Klasická šošovicová polievka nakyslo je vhodná aj do diéty. Dobre zasýti, doplní vitamíny skupiny B, ktoré sa starajú o našu psychickú pohodu aj dobré trávenie.
Suroviny na 5 porcií
- 250g Šošovice
- 1L Voda/zeleninový vývar
- 200ml Polotučné mlieko
- Šťava z 1 ks citróna
- 1 Stredne veľká cibuľa
- 2 Ks Bobkový list
- 4 Guličky nového korenia
- 1PL Davidkovo korenie
- 1,5PL Olivový olej
- Mleté čierne korenie
- Morská soľ
Postup
Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme nové korenie, opečieme do sklovita. Potom pridáme prepláchnutú šošovicu, vodu/vývar, korenie a uvaríme do mäkka. 5 minút pred odstavením z ohňa pridáme mlieko a necháme prejsť varom. Po odstavení z ohňa dochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.
TIP: Polievku netreba zahusťovať múkou, hustá je dosť.
Dobré vedieť: Šošovica znižuje cholesterol, napomáha krvotvorbe, znižuje hladinu cukru v krvi, účinne pôsobí proti zápche, depresiám, stresu a únave. Podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Nákyp z červenej šošovice