Šošovicová polievka nakyslo

Šošovicová polievka nakyslo

Klasická šošovicová polievka nakyslo je vhodná aj do diéty. Dobre zasýti, doplní vitamíny skupiny B, ktoré sa starajú o našu psychickú pohodu aj dobré trávenie.

Suroviny na 5 porcií

  • 250g Šošovice
  • 1L Voda/zeleninový vývar
  • 200ml Polotučné mlieko
  • Šťava z 1 ks citróna
  • 1 Stredne veľká cibuľa
  • 2 Ks Bobkový list
  • 4 Guličky nového korenia
  • 1PL Davidkovo korenie
  • 1,5PL Olivový olej
  • Mleté čierne korenie
  • Morská soľ

Postup

Cibuľu si nakrájame nadrobno a osmažíme na oleji. Pridáme nové korenie, opečieme do sklovita. Potom pridáme prepláchnutú šošovicu, vodu/vývar, korenie a uvaríme do mäkka. 5 minút pred odstavením z ohňa pridáme mlieko a necháme prejsť varom. Po odstavení z ohňa dochutíme soľou, mletým čiernym korením a citrónovou šťavou.

TIP: Polievku netreba zahusťovať múkou, hustá je dosť.

Dobré vedieť: Šošovica znižuje cholesterol, napomáha krvotvorbe, znižuje hladinu cukru v krvi, účinne pôsobí proti zápche, depresiám, stresu a únave. Podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Nákyp z červenej šošovice