Šošovicový prívarok so zeleninou

Šošovicový prívarok so zeleninou

Šošovicový prívarok so zeleninou podporí trávenie, výkonnosť mozgu aj vyprázdňovanie.

Suroviny na 2-3 porcie

  • 80g červenej šošovice
  • 3ks mrkva
  • 1 ks petržlen
  • 1 ks cibuľa
  • 3 guličky nové korenie
  • 1PL domáca vegeta
  • 1ČL mix kari korenia
  • morská soľ, mleté čierne korenie
  • 500 ml voda
  • 6 ks vajec

Postup

Nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen si opečieme na oleji 2 minútky. Pridáme šošovicu, koreniny a vodu. uvaríme domäkka. Po uvarení nové korenie vyberieme a zeleninu rozmixujeme. Podávame s vajíčkom.

TIP: Pomer zeleniny a šošovice si môžete upraviť podľa seba. Ak máte radi kyslejšiu chuť, pridajte si lyžičku jogurtu alebo kyslej smotany.

Dobré vedieť: Červená šošovica obsahuje vitamíny skupiny B, A, C,E,K. Horčík, vápnik, selén, biotín, železo, zinok, chróm, meď a mangán. Pravidelnou konzumáciou posilňujeme výkonnosť mozgu, ciev, tráviaci systém a zdravie srdca.