Šošovicový prívarok so zeleninou podporí trávenie, výkonnosť mozgu aj vyprázdňovanie.
Suroviny na 2-3 porcie
- 80g červenej šošovice
- 3ks mrkva
- 1 ks petržlen
- 1 ks cibuľa
- 3 guličky nové korenie
- 1PL domáca vegeta
- 1ČL mix kari korenia
- morská soľ, mleté čierne korenie
- 500 ml voda
- 6 ks vajec
Postup
Nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen si opečieme na oleji 2 minútky. Pridáme šošovicu, koreniny a vodu. uvaríme domäkka. Po uvarení nové korenie vyberieme a zeleninu rozmixujeme. Podávame s vajíčkom.
TIP: Pomer zeleniny a šošovice si môžete upraviť podľa seba. Ak máte radi kyslejšiu chuť, pridajte si lyžičku jogurtu alebo kyslej smotany.
Dobré vedieť: Červená šošovica obsahuje vitamíny skupiny B, A, C,E,K. Horčík, vápnik, selén, biotín, železo, zinok, chróm, meď a mangán. Pravidelnou konzumáciou posilňujeme výkonnosť mozgu, ciev, tráviaci systém a zdravie srdca.