Dôvody prečo konzumovať šošovicu je viac. Chudnete? Určite si zaraďte strukoviny do jedálnička. Sú výborným zdrojom energie a zasýtia Vás na dlhší čas a tým pomáhajú pri redukcii hmotnosti. Obsahujú veľa vitamínov, minerálov a stopových prvkov.
Suroviny na 1 porciu
- 5 PL Šošovice
- 1 Vajíčko
- 1 dcl Vody
- 1 Hrsť mix šalátových listov
- 1 PL Parmezán
- 1 Bobkový list
- 2ks Celé korenie
- 1 Štipka himalájskej soli
Postup
Šošovicu zalejeme vodou a dáme variť spolu s bobkovým listom a korením. Vodu dolievame podľa potreby, kým nie je šošovica uvarená. V druhom hrnci si uvaríme vajíčko natvrdo. Podávame s listovým šalátom, prípadne so zeleninou podľa chuti. Dochutíme syrom, alebo troškou soli. Hodí sa na obed, olovrant alebo večeru po tréningu. Jedlo je dobre stráviteľné, zasýti a je výborným diétnym jedlom a zdrojom vlákniny.
Dobré vedieť: Šošovica znižuje cholesterol, prispieva k správnej činnosti srdca,napomáha krvotvorbe, znižuje hladinu cukru v krvi, účinne pôsobí proti zápche, depresiám, stresu a únave. Podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Naklíčená šošovica obsahuje veľa vitamínu B9, čiže kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre správny vývoj plodu hlavne.