Šošovicový šalát s vajíčkom

Šošovicový šalát s vajíčkom

Dôvody prečo konzumovať šošovicu je viac. Chudnete? Určite si zaraďte strukoviny do jedálnička. Sú výborným zdrojom energie a zasýtia Vás na dlhší čas a tým pomáhajú pri redukcii hmotnosti. Obsahujú veľa vitamínov, minerálov a stopových prvkov.

Suroviny na 1 porciu

  • 5 PL Šošovice
  • 1 Vajíčko
  • 1 dcl Vody
  • 1 Hrsť mix šalátových listov
  • 1 PL Parmezán
  • 1 Bobkový list
  • 2ks Celé korenie
  • 1 Štipka himalájskej soli 

Postup

Šošovicu zalejeme vodou a dáme variť spolu s  bobkovým listom a korením. Vodu dolievame podľa potreby, kým nie je šošovica uvarená. V druhom hrnci si uvaríme vajíčko natvrdo. Podávame s listovým šalátom, prípadne so zeleninou podľa chuti. Dochutíme  syrom, alebo troškou soli. Hodí sa na obed, olovrant alebo večeru po tréningu. Jedlo je dobre stráviteľné, zasýti a je výborným diétnym jedlom a zdrojom vlákniny.

Dobré vedieť: Šošovica znižuje cholesterol, prispieva k správnej činnosti srdca,napomáha krvotvorbe, znižuje hladinu cukru v krvi, účinne pôsobí proti zápche, depresiám, stresu a únave. Podporuje trávenie, obranyschopnosť, zlepšuje kvalitu vlasov, nechtov a pokožky. Naklíčená šošovica obsahuje veľa vitamínu B9, čiže kyseliny listovej, ktorá je dôležitá pre správny vývoj plodu hlavne.

Amarant s fazuľou