Špargľová polievka podporí činnosť obličiek, zníži opuchy nôh, zlepší trávenie a uľaví boľavým kĺbom.
Suroviny na 3 porcie
- 250g Špargle bielej
- 1 Menšia mrkva
- 1 Cibuľa
- 2PL Repkový olej/maslo ghí
- 1ČL Davidkovo korenie
- Soľ, mleté čierne/biele korenie
- 1ČL Biely sezam
- 600ml vody/zeleninový vývar bez glutamanu
- Bylinky podľa chuti
Postup
Konce špargle odrežeme. Mrkvu a špargľu ošúpeme, potom nakrájame na menšie časti spolu s cibuľou. Na oleji orestujeme cibuľu, potom zeleninu a podlejeme vývarom. Varíme do mäkka, potom rozmixujeme, dochutíme soľou a korením. Pred podávaním posypeme sezamom.
TIP: Podávame s vareným vajíčkom, prípadne do polievky môžeme rozmixovať tofu, či Shmaky syr/vaječné bielko/.
Dobré vedieť: Špargľa podporuje činnosť obličiek, odvádza škodliviny z tela, podporuje trávenie, zvlhčuje pľúca, lieči reumatizmus, pomáha pri cukrovke, tuberkulóze, výborne sa hodí do redukčných diét, nakoľko má málo kalórií, veľa vlákniny a pomáha odstraňovať z tela zadržiavanú vodu. Nemala by sa ohrievať viackrát nakoľko obsahuje dusičnany a veľa purínov.
https://jedalniceknamieru.sk/spargla-s-tekvicovym-pyre-a-vajickom/