Špenátové cestoviny s paradajkami podporia imunitný systém, znížia vysoký krvný tlak aj cholesterol. Pridajte si 2 lístky šalvie, ktorá pomôže s nadmerným potením, či ochráni bunky očí.
- 70g Špenátové cestoviny
- 6ks Cherry paradajok
- 1hrsť špenátu
- 1-2 Lístky šalvie
- 1ČL Olivový olej
- 1PL Slnečnicové semienka
- 30g Nízkotučný syr Eidam
- Štipka Himalájskej soli
Postup
Cestoviny si uvaríme podľa návodu. Na oleji si opečieme paradajky. Keď pustia šťavu, pridáme špenát, odstavíme z ohňa. Premiešame, pridáme nakrájané lístky šalvie, dochutíme soľou a opäť premiešame. Na tanier si dáme cestoviny, potom paradajkovú zmes a posypeme opečeným slnečnicovými semienkami a nastrúhaným syrom.
TIP: Ak paradajky neprekrojíte zachovajú si viac lykopénu.
Dobré vedieť: Špenát obsahuje vitamíny skupiny B, A,C,E,K, ďalej vápnik, sodík, fosfor, draslík, mangán, horčík. Podporuje správny vývoj plodu, imunitný systém, znižuje vysoký krvný tlak a cholesterol, pôsobí proti zápche. Špenát zároveň obsahuje kyselinu šťavelovú, ktorá sa podieľa na vzniku obličkových kameňov, preto treba dbať na dostatočný pitný režim.
https://jedalniceknamieru.sk/cestoviny-s-avokadom-a-grilovanymi-paradajkami/