Špenátové palacinky

Špenátové palacinky

Špenátové palacinky sú hotové raz dva. Stačí naplniť tvarohom, šunkou,lososom, lučinou, cottage syrom alebo mäsom a pochuťka je na svete. To musíte vyskúšať.

Suroviny na 2 porcie

  • hrsť baby špenátu
  • 1 vajíčko
  • 6PL (kopcom) celozrnná múka, hladká
  • 200ml polotučné mlieko
  • 1ČL repkový olej
  • morská soľ
  • 250g polotučný tvaroh
  • 8 plátky schwarzwaldskej šunky

Postup

Špenát, vajíčko, múku, olej a mlieko rozmixujeme. Dochutíme soľou. Na nepriľnavej panvici opekáme cesto bez oleja ako klasické palacinky. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 menších palaciniek. Panvica mala 18 cm.

Palacinky natrieme tvarohom a pridáme plátok opečenej alebo surovej schwarzwaldskej šunky. Zrolujeme do rolky a môžeme nakrájať na kolieska. Podávame s ľubovoľným šalátom.

TIP: Skvele chutí ako plnka aj tvaroh a údený losos. Cottage syr a hydinová šunka alebo cottage s kôprom a varené vajíčko.

Dobré vedieť: Pravidelná konzumácia špenátu znižuje cholesterol, oxidačný stres, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži ako prevencia proti rakovine. Má pozitívne účinky zdravie kostí, očí, na srdce a cievy,  pomáha v boji proti vráskam.

Špagety so špenátovou omáčkou