Špenátové palacinky sú hotové raz dva. Stačí naplniť tvarohom, šunkou,lososom, lučinou, cottage syrom alebo mäsom a pochuťka je na svete. To musíte vyskúšať.
Suroviny na 2 porcie
- hrsť baby špenátu
- 1 vajíčko
- 6PL (kopcom) celozrnná múka, hladká
- 200ml polotučné mlieko
- 1ČL repkový olej
- morská soľ
- 250g polotučný tvaroh
- 8 plátky schwarzwaldskej šunky
Postup
Špenát, vajíčko, múku, olej a mlieko rozmixujeme. Dochutíme soľou. Na nepriľnavej panvici opekáme cesto bez oleja ako klasické palacinky. Z uvedeného množstva mi vyšlo 8 menších palaciniek. Panvica mala 18 cm.
Palacinky natrieme tvarohom a pridáme plátok opečenej alebo surovej schwarzwaldskej šunky. Zrolujeme do rolky a môžeme nakrájať na kolieska. Podávame s ľubovoľným šalátom.
TIP: Skvele chutí ako plnka aj tvaroh a údený losos. Cottage syr a hydinová šunka alebo cottage s kôprom a varené vajíčko.
Dobré vedieť: Pravidelná konzumácia špenátu znižuje cholesterol, oxidačný stres, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži ako prevencia proti rakovine. Má pozitívne účinky zdravie kostí, očí, na srdce a cievy, pomáha v boji proti vráskam.