Už ste skúsili cuketové hranolčeky? Alebo cuketové chipsy? Sú šťavnaté, majú minimum kalórií a preto sa hodia do redukčných diét. Môžete si na nich pochutnať a pritom nepribrať.
Suroviny na 2 porcie
- 2 Cukety
- 2PL Parmezán
- 1ČL Bazalka
- 2 PL Repkový olej
- 1 ČL Sezamové semienka
- 1ČL Ľanové semienka
Postup
Cuketu si umyjeme, osušíme, nakrájame na hranolčeky a dáme do misky, kde sme si predtým zmiešali syr, olej, semienka a bazalku. Premiešaním obalíme cuketu v tejto zmesi. Vysypeme na plech vystlaný papierom na pečenie a grilujeme na 190°C 20 minúť, alebo kým nezhnedne syr.
TIP: Hranolčeky sú zvonku chrumkavé a zvnútra plné vody, čím sú šťavnaté vo vnútri. Výborne chutia teplé. Môžete ich konzumovať samotné, alebo ako prílohu k mäsu, rybe.
Dobré vedieť: Cuketa má minimum kalórií, podporuje spaľovanie podkožného tuku. Vitamíny A, B,C a mineráli ako vápnik, draslík, horčík a fosfor v cukete podporujú obranyschopnosť, ochraňujú a obnovujú bunky, zlepšujú trávenie, prečistia hrubé črevo a obličky, posilnia srdce, cievy a sliznice, znížia vysoký cholesterol. Cuketa v kombinácii s medvedím cesnakom účinne detoxikuje organizmus.