Šťavnatý slivkový koláč z tvarohového cesta. Stačí pridať mak alebo škoricu, presne podľa Vašej chuti.
Suroviny na 2-3 porcie
- 120g Celozrnná špaldová múka
- 120g Tvaroh jemný
- 1 Celé vajíčko
- 180 ml Polotučného mlieka
- 1 ČL Prášku do pečiva
- 1 ČL Repkového oleja
- 2 PL medu alebo trstinový cukor
- 8 ks Slivky
Postup
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Slivky si nakrájame na štvrtinky. Všetky suroviny spolu zmiešame. Vzniknuté cesto dáme na plech vystlaný papierom na pečenie, alebo silikónovej formy. Potom na cesto poukladáme slivky. Pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút. Hotový koláčik necháme vychladnúť.
TIP: Pred podávaním som si koláč posypala makom a pridala čakankový sirup. Použila som plech s rozmermi 15x20cm.
Dobré vedieť: Slivky pre vysoký obsah vlákniny dobre zasýtia. Ich pravidelnou konzumáciou sa zlepší trávenie, podporia zdravie srdca a kostí, pomôžu pri zápche. Podporia imunitu, chudnutie a ochránia zrak. Pleť zbavujú hnedých škvŕn a vrások, sú súčasťou viacerých kozmetických výrobkov, lebo držiavajú pleť mladú a pružnú.