Strúhaný kakaovo-tvarohový koláč je klasika. Prečo si ho nevychutnať vo fit verzii? Páči sa recept.
Na cesto
- 220 g hladkej špaldovej múky
- 3PL Kakaa
- 50 g Masla
- 70 g Trstinového cukru /medu
- 4PL Vody
- 2 bielka
Tvarohová náplň:
- 500 g jemného tvarohu, nízkotučného
- 40g Trstinového cukru/medu
- 2 Žĺtka
Postup
Zmiešame všetky suroviny na cesto. Podľa potreby pridávame vodu, aby sa cesto nedrobilo. Odložíme na chvíľu do chladničky. Tvaroh zmiešame so žĺtkami a sladidlom. Cesto nahrubo nastrúhame rovno na dno formy vystlatej papierom na pečenie. Nalejeme tvarohovú náplň. Koláč posypeme zvyšným nastrúhaným cestom a pečieme ho približne 35-40 minút pri 180 stupňoch.
TIP: Koláčik sa dá pripraviť aj bez vajíčok. Do cesta treba pridať viac tuku a vody a do tvarohovej plnky 1PL ryžovej krupice.
Dobré vedieť: Tvaroh je výborným zdrojom kvalitných bielkovín. Trávi sa pomaly a ľahko. Má málo kalórií, nízky glykemický index, dobre zasýti. Je vhodný pre ľudí, ktorí majú problémy s nadváhou, problémami s pečeňou a žalúdkom. Znižuje cholesterol, pH v žalúdku, zrýchľuje metabolizmus, chráni zuby, kĺby a kosti. Obsahuje vitamíny skupinby B, A,E. Chráni pre úzkosťou a psychickou nervozitou. Po tepelnej úprave si zachováva všetky živiny.