Syrové pagáčiky s cottage syrom a celozrnnou múkou majú vysoký obsah bielkovín a chutia skvele. Univerzálne cesto na praclíky, slané tyčinky, či krekry. Tak čo, vyskúšate?
- 200g Polotučný Cottage syr
- 150g Celozrnná múka
- 30g Nízkotučný syr s obsahom tuku 30%
- 1 ČL Maslo Ghí/Olivový olej
- 1ČL Morská soľ
- 1ČL Prášok do pečiva
- 1 Vajíčko
- Na posyp slnečnicové semienka, ľanové semienka, mak, celá rasca, syr
Postup
Múku, nastrúhaný syr, kypriaci prášok a soľ si zmiešame. Cottage syr spolu so žĺtkom a maslom rozmixujeme ponorným mixérom. Potom všetko spolu zmiešame. Vzniknuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm. Formičkami vykrajujeme tvary podľa chuti. Potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme syrom, slnečnicovými semienkami či makom.
TIP: Do cesta na syrové pagáčiky môžete pridať bylinky ako bazalka, oregano, tymian. Veľmi tenké cesto 0,2 mm som použila na domáce makové krekry. Zjedli sa ako prvé a nestihla som odfotiť. 🙂
Dobré vedieť: Cottage syr je výborným zdrojom bielkovín, prospieva zdraviu aj chudnutiu. Obsahuje málo tuku a veľa proteínov. Je vhodný do diét, či pri naberaní svalovej hmoty. Obsahuje minerály ako vápnik pre zdravé kosti, či sodík, ktorý reguluje krvný tlak. Vitamíny skupiny B zlepšujú funkcie mozgu a dobrú náladu, B12 zaistí lepšie vstrebávanie železa.