Na tekvicové muffinky potrebujete len zopár surovín. Tekvicové pyré, low carb zmes a vajíčko.
- 130g Tekvicové pyré/Hokaido/
- 60g Low Carb zmes na pečenie/akákoľvek celozrnná múka/
- 1ks Vajíčko
- 50ml Rastlinné/kravské mlieko
- 1PL Kokos strúhaný
- ½ Hrušky/nemusí byť/
POZN. Pri celozrnnej múke pridajte trstinový cukor,alebo iné sladidlo.
Postup
Tekvicu si uvaríme so šupou, rozmixujeme na pyré, necháme vychladnúť. Múku zmiešame so strúhaným kokosom, pridáme pyré a mlieko. Vymiešame na hladkú zmes. Hrušku nakrájame na menšie kúsky a primiešame k zmesi, ktorou naplníme muffinové formičky. Pečieme na 170°C približne 40 minút.
TIP: Low Carb zmes na pečenie je zmes múk s nízkym obsahom sacharidov, s prídavkom skorocelovej vlákniny, vínneho kameňa, sladená xylitolom.
Dobré vedieť: Tekvica je skvelým zdrojom vlákniny udržiava tráviaci trakt v dobrej kondícii, je prevenciou proti zápche, vysokému cholesterolu, rakovine hrubého čreva a konečníka. Jej konzumáciou podporíme imunitu, zdravie pokožky aj prostaty.