Tekvicové placky sú výborným zdrojom vlákniny, vitamínov a antioxidantov, ktoré chránia naše bunky pred vznikom chorôb.
Suroviny na 1 porciu
- 250g Tekvice Hokaido
- 1 Vajíčko
- 40g Nízkotučný syr Eidam
- 1/2ČL Morská soľ
- 1ČL Mletá rasca
- Mleté čierne korenie
- 1ks Jarná cibuľka alebo sušený cesnak/voliteľné/
Postup
Tekvicu si ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Pridáme nakrájanú cibuľku, vajíčko, koreniny a soľ. Dobre premiešame. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme placky na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Pečieme pri 200°C približne 30 min, v polovici pečenia otočíme na druhú stranu.
TIP: Placky chutia výborne s jogurtovým dresingom.
Dobré vedieť: Tekvica obsahuje veľa vlákniny udržiava tráviaci trakt v dobrej kondícii, je prevenciou proti zápche, vysokému cholesterolu, rakovine hrubého čreva a konečníka. Jej konzumáciou podporíme imunitu, zdravie pokožky aj prostaty.