Tekvicové placky

Tekvicové placky

Tekvicové placky sú výborným zdrojom vlákniny, vitamínov a antioxidantov, ktoré chránia naše bunky pred vznikom chorôb.
 

Suroviny na 1 porciu

  • 250g Tekvice Hokaido
  • 1 Vajíčko
  • 40g Nízkotučný syr Eidam
  • 1/2ČL Morská soľ
  • 1ČL Mletá rasca
  • Mleté čierne korenie
  • 1ks Jarná cibuľka alebo sušený cesnak/voliteľné/

Postup

Tekvicu si ošúpeme  a nastrúhame nahrubo. Pridáme nakrájanú cibuľku, vajíčko, koreniny a soľ. Dobre premiešame. Zo vzniknutej zmesi tvarujeme placky na plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý sme potreli olejom. Pečieme pri 200°C približne 30 min, v polovici pečenia otočíme na druhú stranu.

TIP: Placky chutia výborne s jogurtovým dresingom.

Dobré vedieť: Tekvica obsahuje veľa vlákniny udržiava tráviaci trakt v dobrej kondícii, je prevenciou proti zápche, vysokému cholesterolu, rakovine hrubého čreva a konečníka. Jej konzumáciou podporíme imunitu, zdravie pokožky aj prostaty.

Tekvicová polievka s vajíčkom