Tekvicové placky

Tekvicové placky

Tekvica obsahuje dvakrát viac vitamínu A ako napríklad mrkva. Výrazná oranžová farbu značí , že táto zelenina pomáha chrániť telo pred predčasným starnutím. Jej konzumáciou podporíme imunitu, zdravie pokožky, srdca aj prostaty.

  • 1 Malá tekvica Hokaido
  • 1 hrsť mrazenej zeleniny( akákoľvek podľa chuti)
  • 1 malý zemiak( nemusí byť)
  • 1ČL Drvená rasca
  • Morská/Himalájska soľ

Postup

Tekvicu, zemiak a zeleninu uvaríme. Zlejeme vodu, rozmixujeme zeleninu, pridáme koreniny. Plech vystelieme papierom na pečenie a lyžicou  dávkujeme malé placky asi 3 cm od seba. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 15 minút, alebo kým stuhnú a zhnednú.

TIP: V prípade, že je rozmixovaná zeleninová zmes príliš riedka môžeme pridať 1PL kukuričnej alebo celozrnnej špaldovej múky, prípadne strúhaného syra ako som to urobila ja.

Dobré vedieť: Tekvica obsahuje minerály ako železo, meď, horčík, zinok, či draslík, ale aj vitamín A, C, E a vitamíny skupiny B. Pomáha znižovať tuk obsiahnutý v krvi a pôsobí diureticky. Obsahuje  veľké množstvo vlákniny, je prevenciou proti zápche, vysokému cholesterolu, rakovine hrubého čreva a konečníka. Tekvica obsahuje dvakrát viac vitamínu A ako napríklad mrkva. Výrazná oranžová farbu značí , že takáto zelenina pomáha chrániť telo pred ochoreniami srdca, rakovinou a predčasným starnutím. Jej konzumáciou podporíme imunitu, zdravie pokožky aj prostaty.
https://jedalniceknamieru.sk/tekvicova-polievka/