Tekvicovo-zemiakové pyré

Tekvicovo-zemiakové pyré

Tekvicovo-zemiakové pyré je spôsob ako členom rodiny prepašovať zeleninu na tanier. Chutí výborne a zjedia ho aj deti.

Suroviny na 3 porcie

  • 6 veľkých zemiakov
  • 1/2 malej hokaido tekvice
  • 10g masla
  • morská soľ
  • čierny sezam (voliteľné)

Postup

Tekvicu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky aj so šupou. Zemiaky ošúpeme a uvaríme spolu s tekvicou v mierne osolenej vode. Keď sú zemiaky aj tekvica mäkké, zlejeme vodu do misky. Použijeme ju namiesto mlieka na zriedenie kaše. Zemiaky, tekvicu a maslo rozmixujeme na pyré. Hustotu regulujeme vodou. Dochutíme soľou, pred podávaním pridáme čierny sezam. Podávame s kuracím mäsom na šampiňónoch.

TIP: K tejto kombinácii sa výborne hodí kapustový šalát alebo sterilizovaná červená repa.

Dobré vedieť: Zemiaky obsahujú veľa vlákniny,  vitamín C, B, draslík. Konzumovaním zemiakov si môžeme znížiť vysoký krvný tlak, správne fungovanie nervovej sústavy, trávenie. Pomáhajú pri hemoroidoch, podporujú imunitu a zdravý vzhľad pokožky, nechtov a vlasov.

Plnená tekvica mletým mäsom