Tempeh s kalerábom a mrkvou

Tempeh s kalerábom a mrkvou

Tempeh je rastlinná bielkovina, ktorá  je vyrobená z fermentovanej sóje. Má pozitívne účinky hlavne na tráviaci trakt. Vhodný je na opekanie, strúhanie do placiek, alebo ho môžete použiť do nátierok.

Suroviny na 1 porciu

  • 100g Tempehu, marinovaného
  • 1 Mrkva
  • 1 Malý kaleráb
  • ¼ Zeler
  • 1 Malá červená cibuľa
  • 2ČL Olivový/Repkový olej

Postup

Zeleninu si nastrúhame. Cibuľu si nakrájame a opečieme na 1 lyžičke oleja spolu s nastrúhanou zeleninou, kým trošku nezmäkne, ale pritom ostane chrumkavá. Na druhej panvici si opečieme na kocky nakrájaný Tempeh.

TIP: Tempeh chutí trošku horko, niekomu orieškovo a mne podobne ako klasický zemiak. Veľmi dobe sa k nemu hodí chilli, alebo iná výrazná chuť zeleniny ako zeler, či pór.

Dobré vedieť: Tempeh je náhrada mäsa, poznajú ho hlavne vegetariáni. Sú to fermentované sójové bôby, možno ho poznáte pod názvom sójový hermelín, či indonézske mäso. Fermentáciou získava telu prospešné benefity. Tempeh zlepšuje trávenie, pomáha ľuďom s anémiou, s vysokým cholesterolom, pri nedostatku vitamínu B12, alebo osteoporóze. Je vhodný pre ľudí, ktorí potrebujú doplniť vápnik a železo.

https://jedalniceknamieru.sk/kuracie-prsia-s-kalerabovymi-hranolcekmi/