Máte radi pikantné jedlá? To musíte vyskúšať thajské pikantné kura v orechovej omáčke. Zaujímavé chute, nezvyčajné kombinácie, zažite exotiku doma v kuchyni.
- 2 Kuracie prsia
- 2PL Mandľové maslo
- 1 cm Zázvor, čerstvý
- ½ ČL Údená paprika
- 3PL Sladkej chilli
- Štipka soli
- 1 PL Kokosový olej
- 1ČL Čierny sezam/voliteľné/
Postup
Zázvor si očistíme a nakrájame na tenké plátky, ktoré si opečieme na oleji. Pridáme nakrájané mäsko, ktoré sme zmiešali s údenou paprikou a chilli omáčkou. Opekáme 2 minútky, pridáme orechové maslo, soľ a keď omáčka zhustne, odstavíme z ohňa. Podávame so zeleninovou ryžou.
TIP: Ako prílohu som zvolila ryžu troch farieb, ktorú som varila s citrónovou trávou. Pór a mrkvu som si krátko opiekla na panvici potretej olejom, aby zelenina bola chrumkavá, zmiešala som ju s ryžou a dochutila iba troškou soli.
Na mäso som požila hotovú chilli omáčku, ale môžete si vyrobiť aj vlastnú/ cesnak, chilli papričky, voda a kukuričný škrob na zahustenie/
Dobré vedieť: Chilli papričky majú pálivú chuť, spôsobuje ju kapsaicín. Ide o látku, ktorej sa pripisujú pozitívne účinky na ľudský organizmus. Podporuje prekrvenie orgánov, zrýchľuje metabolizmus, podporuje zažívanie a pôsobí priaznivo na zníženie tlaku. Na druhej strane môže vyvolať zápal žalúdka, či pľuzgiere na perách a slizniciach, taktiež opuchy, či začervenanie pokožky.
https://jedalniceknamieru.sk/morcacie-prsia-v-pikantnej-omacke/