Tortila so špenátom a šunkou

Tortila so špenátom a šunkou

Tortila so špenátom a šunkou, perfektne drží tvar a nič z nej nevypadáva. Tajomstvo je v tom ako ju zložíte. Inú už chcieť nebudete. Náplň môže byť podľa vašej chuti.

Suroviny n a1 porciu

  • 1 Celozrnná tortila
  • 2 PL strúhaný nízkotučný syr
  • 4 plátky bravčovej šunky
  • 40g špenátu (podľa chuti
  • 1 ČL majonézy/jogurtu
  • 1PL kečup

Postup

Tortilu narežeme kdekoľvek od stredu k okraju, potrieme majonézou a kečupom, obložíme šunkou, syrom a špenátom. Ide sa baliť! Chytíme jeden okraj tortily, kde sme ju prerezali a preložíme do tvaru trojuholníka, postupujeme týmto štýlom dookola. Vznikne jeden trojuholník, ktorý opečieme na nepriľnavej panvici bez oleja z oboch strán. Podávame so šalátom podľa vlastného výberu.

TIP: Tortila chutí výborne aj s kuracím mäsom, mletým mäsom alebo opečeným tofu.

Dobré vedieť: Pravidelná konzumácia špenátu pozitívne vplýva na zníženie vysokého cholesterolu, oxidačného stresu, vďaka horčíku udržiava zdravý krvný tlak, slúži prevenčne proti vzniku rakoviny. Má pozitívne účinky zdravie našich  kostí, očí, na srdce a cievy,  pomáha v boji proti vráskam.

Zapečená tortila