Tuniak s parenou zeleninou

Tuniak s parenou zeleninou

V jednoduchosti je krása  a veru aj ušetrený čas pri sporáku. Stačí filet z tuniaka a akákoľvek čerstvá, varená, či parená zelenina. Chutné jedlo hotové za 10 minút.

Suroviny na 1 porciu

  • 1 Filet tuniaka
  • 2 Hrste ľubovoľná zelenina
  • 1ČL Olivový olej
  • Korenie a bylinky podľa chuti

Postup

Tuniaka okoreníme, osolíme a opečieme na troške oleja 2-4 minúty z každej strany, podľa hrúbky ryby. Zeleninu si naparíme, alebo uvaríme v troške osolenej vody.

TIP: Pokiaľ chcete robiť rybu v rúre, ale nemáte čas, môžete ju pripraviť na panvici. Zabaľte ju do alobalu, alebo papiera na pečenie s ľubovoľným korením, či bylinkami. Ryba sa uvarí, nevysuší sa a panvica ostane čistá. 🙂

Dobré vedieť: Tuniak a mastné ryby ako, losos, makrela, či iné sú zdrojom omega 3 mastných kyselín, ktoré znižujú zápaly v našom tele. Ich konzumáciou prispievame k zníženiu rizika tvorby krvných zrazenín, ochraňujú srdce. Pri nedostatku omega -3 mastných kyselín vznikajú poruchy imunity, trávenia, zhoršená pamäť, či učenie, suché sliznice, zvýšená únava. Omegy 3 MK môžeme získať aj z rastlinných zdrojov a to z vlašských orechov a ľanového semienka, alebo repkového oleja. https://jedalniceknamieru.sk/losos-peceny-na-citrone/